Žvejybiniai Žalieji Grūdai ir Riešutai

Rockworld - Kviečių Grūdas
Kviečių Grūdas

Rockworld - Kukurūzas grūdas
Kukurūzų grūdas

Rockworld - Žirniai Grain

Rockworld - Bobik Ziarno

Rockworld - Siaurialapė saldžioji lubinų sėkla
saldus siauralapis lubinas

Rockworld Blend Mix
Mišinys Priviliojimo Grūdų

Rockworld Economy MIX
Mišinys Priviliojimo Grūdų

Rockworld - Murzynek sėkla
Juodažiedės sėklos

Rockworld Red Brand Mix
Mišinys Priviliojimo Grūdų

Rockworld - Rzepiko Grūdas
Žirnelis Rzepiko

Rockworld - Cieciorka Sėkla
Italų žirniai

Rockworld - Kanapės Sėkla
Žvejybinės kanapės

Rockworld Tigernuts - Karpio Tygriniai Riešutai
Tigriniai riešutai

Rockworld Natural Tigernut Mix 6-22mm
Tigrinių riešutų mišinys

Rockworld White Skinned Tigernuts 10-20mm
Tigriniai riešutai be žievelės

Rockworld Sweet and Long Tigernuts 8-30mm
Ilgosios tigro riešutai

Rockworld Goliath Tigers XXL Tigernuts 12-22mm
Goliath XXL tigro riešutai

Rockworld Black n Brown African Goliath XXL Tigernuts 10-35mm
Tigro riešutų mišinys, XXL dydis

Rockworld Tigernuts Large Black 10-25mm
Juodi dideli tigriniai riešutai

Rockworld African Goliath XXL Tigernuts 10-40mm
Tigro riešutai dydis XXL
Žali Žirniai ir Žūklės Riešutai
Žali žirniai ir žūklės riešutai dažnai yra klasikinių masalų pagrindas, kurį karpių žvejai naudoja dešimtmečius. Nors rinkoje yra daug paruoštų mišinių, būtent žali žirniai suteikia daugiausiai laisvės, galimybių kurti savas kompozicijas ir malonumo ruošiant masalą nuo nulio. Tai sprendimas tiems, kurie nori turėti visišką kontrolę kiekviename etape – nuo mirkymo, virimo iki aromatizavimo ir žirnių maišymo pagal savo taktiką.
Šioje kategorijoje rasite visus žalus žirnius žūklės reikmėms ir žalius tigrinius riešutus iš Rockworld asortimento – neperdirbtoje formoje, kuriems prieš patiekiant žuvims reikalingas tinkamas paruošimas. Tai, be kita ko, žūklės kukurūzai įvairių rūšių, tigrinis riešutas, kviečiai, žirniai, avinžirniai, lubinai ar kanapės žuvims. Daugelis jų taip pat prieinami žalių mišinių pavidalu, idealiai tinkančių masalų kilimams ir spodams gaminti.
Kodėl žirniai yra klasikinio karpių žvejybos pagrindas?
Jų didžiausia jėga slypi natūralume. Karpių ir amūrų mityba žirniais yra instinktyvi – tai maistas, kurį žuvys greičiausiai sieja su natūraliu pašaru. Tinkamai paruošti žali žirniai puikiai imituoja natūralius maisto šaltinius ir gali pritraukti net pačias atsargiausias žuvis.
Papildomas privalumas – ekonomija. Žali žirniai yra daug pigesni nei paruošti analogai, todėl puikiai tinka ilgalaikiam, masiniam masalų naudojimui dideliuose žvejybos plotuose. Daugelis karpių žvejų juos renkasi taip pat dėl galimybės paruošti „savo stiliumi“ – su savitais aromatais, fermentacija ar priedais, kurių nerasite paruoštuose mišiniuose.
Kaip paruošti žalius žirnius? Raktas į veiksmingą karpių masalą
Kiekvienas žalias žirnis reikalauja tinkamo apdorojimo prieš pateikiant į vandenį. Tai ne tik veiksmingumo klausimas, bet ir žuvų saugumo.
Mirkymas – pirmas žingsnis
Daugumą žirnių reikia mirkyti nuo keliolikos valandų iki kelių dienų, priklausomai nuo rūšies. Mirkymas žymiai sutrumpina virimo laiką ir leidžia greičiau pasiekti tinkamą struktūrą.
Virimas – svarbiausias etapas
Virimo laikas priklauso nuo žirnio rūšies ir ar jis buvo anksčiau mirkytas. Dažniausiai trunka nuo kelių dešimčių minučių iki kelių valandų.
Fermentacijos procesai
Šis etapas nėra būtinas, tačiau daugelis karpių žvejų paruoštus žirnius fermentuoja, kad gautų dar veiksmingesnę masalų versiją, ypač šiltesniais sezono laikotarpiais. Raugimas ar alkoholio fermentacija dažnai taikoma tokiems žirniams kaip tigriniai riešutai ar kukurūzai, dėl to žirniai įgauna ne tik išskirtinį skonį ir aromatą, bet ir tampa lengviau virškinami bei geriau įsisavinami.
Pradedantieji karpių žvejai dažniausiai daro du klaidas:
per mažai išvirti – per kieti žirniai sunkiai virškinami ir gali sukelti žuvims problemų, ypač šaltame vandenyje,
pervirimas – žirniai plyšta ir greičiau išnyksta žvejybos vietoje, nes mažesnės žuvys juos lengviau suėda, tačiau tai nėra pavojinga žuvims.
Žalių žirnių fermentacija ir aromatizavimas – visiška laisvė
Žali žirniai savaime nesidžiūsta, tačiau po mirkymo ar virimo ir palikimo tinkamomis sąlygomis juose prasideda natūralūs fermentacijos procesai. Tai puikus būdas sukurti išskirtinį, gilų kvapą turintį masalą. Daugelis karpių žvejų taip pat prideda aromatų apdorojimo metu arba po jo – pagal savo pageidavimus.
Kam dažniausiai naudojami žali žirniai?
Paruošti žirniai yra viena veiksmingiausių masalų formų karpiams ir amūrams. Tigriniai riešutai ar kukurūzai žuvims jau seniai yra daugelio masalų strategijų pagrindas ir puikiai tinka tiek komerciniuose, tiek laukiniuose vandenyse.
Juos galima naudoti kaip:
- masinį masalą ilgalaikiam didelių vandens telkinių masalavimui,
- priedą mišiniams – maltus žalius žirnius tinka naudoti spodams ir sausiems karpių masalams,
- savų baltymų kukulių ingredientą,
- plaukiojančią masalą ant kabliuko (pvz., tigriniai riešutai ar kukurūzai).
Žirniai puikiai vilioja visas taikias žuvis, kas yra privalumas laukiniuose vandenyse, tačiau reikalauja planavimo žvejybos vietose su daug smulkių žuvų.
Žali žirniai prieš paruoštus – kuo jie skiriasi?
Pagrindinis skirtumas – būtinybė juos apdoroti patiems. Žali žirniai reikalauja mirkymo ir virimo, bet už tai suteikia visišką laisvę ir galimybę kurti unikalius savo mišinius.
Pagrindiniai skirtumai:
- visiška kontrolė ruošiant procesą,
- fermentacijos galimybė,
- aromatų pritaikymas pagal savo idėjas,
- ekonomiškumas,
- didesnės apimtys už mažesnę kainą.
Ne veltui daugelis karpių žvejų žalių žirnių paruošimą laiko svarbia aistros dalimi – tai ne tik masalas, bet ir pasitenkinimas, taikant savo darbą prie vandens ir namuose.
Populiariausi žali žirniai Rockworld asortimente
Šioje kategorijoje dominuoja žali žirniai ir riešutai, supakuoti į maišus nuo 700 g iki 3 kg. Tai Rockworld prekės ženklas, kuris jau daugelį metų sulaukia klientų pasitikėjimo dėl kokybės stabilumo ir tinkamos atrankos.
Čia rasite, be kita ko:
- tigrinius riešutus ir tigrinių riešutų mišinius,
- žūklės kukurūzus įvairių veislių,
- lubinus žuvims,
- kviečius, žirnius, avinžirnius,
- žūklės kanapes
Žali žirniai po paruošimo puikiai dera su masalų peletais, baltymų kukuliais ir žūklės stiprikliais aromatizavimui. Tai klasikiniai deriniai, kurie sukuria turtingą ir ilgalaikį karpių maitinimosi zoną. Taip pat verta paminėti, kad daugelis karpių žvejų taiko „žirnių maišymo“ strategiją – sumaišydami savo paruoštus žalius žirnius su paruoštais masalų arba masalui skirtais žirniais, siekia didesnės įvairovės dugne ir didesnio žuvų susidomėjimo.
DUK — Dažniausiai užduodami klausimai
Kaip paruošti žalius žirnius karpiams?
Pirmiausia juos reikia mirkyti (nuo keliolikos valandų iki kelių dienų), o tada virti, kol suminkštės. Virimo laikas priklauso nuo žirnio rūšies ir trunka nuo kelių dešimčių minučių iki kelių valandų.
Ar žalius žirnius žuvims reikia virti?
Taip. Žali žirniai yra kieti ir juos reikia paruošti, kad būtų saugūs ir lengvai virškinami žuvims.
Kaip ilgai mirkyti kukurūzus žuvims?
Dažniausiai 12–24 valandas, tačiau galima mirkyti ilgiau, priklausomai nuo pageidavimų. Kuo ilgiau mirkoma, tuo trumpesnis vėlesnis virimo laikas.
Kaip paruošti lubinus žuvims?
Lubinus geriausia mirkyti apie 24 valandas, o paskui virti uždengtus 30–60 minučių.
Žūklės kanapės – kaip paruošti?
Kanapes galima mirkyti kelias valandas prieš virimą arba virti be mirkymo. Jeigu kanapės buvo mirkytos, virimas truks trumpiau, dažnai pakanka 30 minučių. Tinkamai paruoštos kanapės pasižymi baltomis daigelėmis.